Švemlovka s bílým mákem
Fotogalerie:

Švemlovka s bílým mákem

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Můžeme použít i černý mák, s bílým ale švestky vytváří hezký kontrast.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • dle potřeby starší pečivo
  • 2 vejce
  • 50 ml podmáslí
  • dle potřeby švestky
  • 150 g mletý bílý mák
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce rum
  • 1 lžička javorový sirup

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Vajíčka a podmáslí rozmícháme a namáčíme v nich na plátky nakrájené pečivo, které vždy trochu "vyždímáme". Z pečiva utvoříme dno, poklademe rozpůlenými švestkami a posypeme mákem Opět poklademe švestkami, posypeme mákem a nakonec přikryjeme vrstvou pečiva. 
  2. Pečeme při 190-200 °C 30-40 minut. Ještě horké pokapeme pomádou z rumu a rozpuštěného másla či oleje. (Můžeme do ní vmíchat i sirup.)
Tisknout