Velmi chutný a vláčný dezert.
Eliška Peníšková, Dačice
Ingredience
- 400 g hladká mouka
- 350 g cukr krupice
- 500 ml podmáslí
- 2 vejce
- tuk a hrubá mouka na plech
- 1 balíček vanilkový cukr
- 2 balíčky citrónová poleva v prášku
- 150 ml olej
- 2 lžíce kakao
- 2 lžičky jedlá soda
- 1/2 balíčku cukrářská čokoládová poleva
Doba přípravy
Počet porcí
20
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
Pekáč vymažte tukem a vysypejte moukou. Všechny suroviny na buchtu dejte do mísy a míchejte šlehačem, asi 2 minuty. Těsto nalijte do formy a na povrchu uhlaďte. Vložte do předem vyhřáté trouby a při 170 °C pečte asi 30 minut.
-
Upečený moučník nechte mírně zchladnout a vyklopte z formy. Podle návodu na obalu si připravte citrónovou a čokoládovou polevu.
-
Vychladlou buchtu potřete citrónovou polevou a nechte zatuhnout. Nakonec povrch dozdobte podle své fantazie čokoládovou polevou. Po zaschnutí krájejte na řezy.