Řezy z podmáslí
Fotogalerie:

Řezy z podmáslí

Eliška Peníšková
Eliška Peníšková
Dačice

Velmi chutný a vláčný dezert.

Eliška Peníšková, Dačice

Ingredience

  • 400 g hladká mouka
  • 350 g cukr krupice
  • 500 ml podmáslí
  • 2 vejce
  • tuk a hrubá mouka na plech
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 2 balíčky citrónová poleva v prášku
  • 150 ml olej
  • 2 lžíce kakao
  • 2 lžičky jedlá soda
  • 1/2 balíčku cukrářská čokoládová poleva

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Pekáč vymažte tukem a vysypejte moukou. Všechny suroviny na buchtu dejte do mísy a míchejte šlehačem, asi 2 minuty. Těsto nalijte do formy a na povrchu uhlaďte. Vložte do předem vyhřáté trouby a při 170 °C pečte asi 30 minut.
  2. Upečený moučník nechte mírně zchladnout a vyklopte z formy. Podle návodu na obalu si připravte citrónovou a čokoládovou polevu.

  3. Vychladlou buchtu potřete citrónovou polevou a nechte zatuhnout. Nakonec povrch dozdobte podle své fantazie čokoládovou polevou. Po zaschnutí krájejte na řezy.
Tisknout