Broskvová buchta s rosolem
Fotogalerie:

Broskvová buchta s rosolem

Jana Hrachovinová
Jana Hrachovinová
Bílovice nad Svitavou

Máte chuť na letní ovocnou buchtičku? Zkuste tento recept. Je lehký a rychlý a buchta chutná opravdu výborně.

Jana Hrachovinová, Bílovice nad Svitavou

Ingredience

  • 6 ks vejce
  • 250 g cukr moučka
  • 250 g polohrubá mouka
  • 1 kypřící prášek
  • 3 ks puding vanilkový
  • 2 plechovky zavařené broskve

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech, vymastíme a vysypeme hrubou moukou (může být i polohrubá). Rozehřejeme si troubu na 180 °C.
  2. Vyšleháme bílky s cukrem, poté přidáme žloutky, mouku a kypřicí prášek. Znovu rozmícháme. Těsto nalejeme na plech a pečeme cca 30 minut na 180 °C.
  3. Upečené těsto necháme vychladit a poté na něj naskládáme broskve, celé ho broskvami pokryjeme. Šťávu z broskví (cca 1 litr) rozmícháme se 3 pudingy a uvaříme. Poté nalejeme na buchtu a necháme cca 2 hodiny ztuhnout v ledničce.
  4. Teď už stačí jen buchtu nakrájet a ozdobit třeba šlehačkou. Dobrou chuť! :)
Tisknout