Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí
Fotogalerie:

Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí

Markéta Baumannová
Markéta Baumannová
Praha 4

Křehký linecký koláč.

Markéta Baumannová, Praha

Ingredience

  • 1 vejce
  • 150 g máslo
  • 100 g cukr moučka
  • 300 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • 2 balení vanilkový cukr
  • 250 g měkký tvaroh
  • 350 g rebarbora
  • 1 balení skořicový cukr
  • žmolenka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, moučkového cukru, másla, špetky soli, jednoho vanilkového cukru a vejce uhněteme na vále těsto. Můžeme je vložit na chvilku do lednice, ale není nutné. Formu na koláč vymažeme olejem. Těsto vyválíme a přeneseme do formy, a nebo vymačkáme přímo ve formě. Na dně na několika místech propícháme vidličkou.
  2. Smícháme jeden tvaroh s vanilkovým cukrem a potřeme jím těsto. Rebarborové řapíky oloupeme, nakrájíme na cca 0,5 cm plátky a nasypeme na tvaroh. Posypeme skořicovým cukrem a podle chuti můžeme přisladit. Tak to připravený koláč posypeme sladší žmolenkou a pečeme na 190 °C cca 35 minut.


Zpět na článek: Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí
Tisknout