Kynuté koláče bez čekání
Fotogalerie:
 

Kynuté koláče bez čekání

Lenka Zimková
Lenka Zimková
Francova Lhota

Celá naše rodina miluje kynuté koláče. Recept naší babičky na kynuté nepečené koláče nadchl a ráda se k němu stále vracím. Koláče s tvarohem a mákem nám chutnají nejvíc.

Lenka Zimková, Valašská Senice

Ingredience

  • 500 g hladká mouka
  • 250 g máslo
  • 2 vejce
  • 30 g droždí
  • 1 dcl mléko
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli, kostka cukru
  • Tvarohová náplň:
  • 1 tvaroh
  • 2 lžíce moučkový cukr
  • 1 žloutek
  • 1 vanilka
  • Maková náplň:
  • 100 g mletý mák
  • 1 dcl svařené mléko
  • 2 lžíce mletý cukr
  • 1 Vanilkový cukr
  • Povidlová náplň:
  • 1 povidla

Doba přípravy

Počet porcí

95

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z mléka a droždí necháme vzejít kvásek, který vlejeme do misky s připravenými surovinami na kynuté těsto. Těsto řádně promísíme, ale kynout ho nenecháme. Zrovna s ním pracujeme. Podle potřeby přisypeme mouku nebo přilejeme mléko. Těsto se nesmí lepit.
  2. krok2 Ze surovin na jednotlivé náplně si připravíme tvarohou a makovou náplň. Povidla dle potřeby pouze rozředíme trochou černého čaje.
  3. krok3 Připravené kynuté těsto dáme na vál a vyválíme tenké těsto, které rozdělíme rádlem na menší obdélníčky. Na tyto klademe náplně a balíme do tvaru rohlíčků či šátečků.
  4. krok4 Naplněné rohlíčky a šátečky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky poté ještě po okrajích několikrát nařízneme nožem. Pečeme ca. 10 min při 200°C.
  5. krok5 Upečené rohlíčky a šátečky po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

Zpět na článek: Kynuté koláče bez čekání
Zpět na článek: Kynuté koláče bez čekání
Zpět na článek: Kynuté koláče bez čekání
Zpět na článek: Kynuté koláče bez čekání
Zpět na článek: Kynuté koláče bez čekání
Zpět na článek: Kynuté koláče bez čekání
Tisknout