Listový jahodový koláč
Fotogalerie:

Listový jahodový koláč

Eva Mrowiecová
Eva Mrowiecová
Karviná

Zbytečně nepřislazovaný koláč s jednoduchou přípravou a nakyslou příchutí.

Eva Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 1/2 balení listové těsto1
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 konzerva kompotované jahody
  • cukr moučka
  • jahodová zavařenina
  • citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto vyválíme a vložíme do nízké kulaté formy. Jahody slijeme, v sezóně můžeme použít čerstvé. Těsto potřeme kelímkem jahodové marmelády a poklademe jahodami, které do těsta mírně zatlačíme. 
  2.  Pokapeme citronovou šťávou a posypeme moučkovým cukrem. Dáme péct do mírně vyhřáté trouby a po upečení necháme vychladnout, poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy. 
Tisknout