Hraběnčin koláč
Fotogalerie:

Hraběnčin koláč

jarka
jarka

Koláč je nejlepší když se odleží, ale u nás nikdy nevydrží celý do druhého dne.

Jaroslava Nová, Beroun

Ingredience

  • 150 g cukr moučka
  • 4 ks žloutek
  • 450 g polohrubá mouka
  • 250 g máslo
  • 1 kypřící prášek
  • 400 g jablka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Uvedené suroviny ručně zpracujeme v těsto. Na vymazaný a vysypaný plech dáme dvě třetiny těsta a zbytek uložíme do ledničky, aby nám ztuhlo.
  2. krok2 Na to ochucená nastrouhaná jablka. Můžeme obměnit mákem nebo tvarohem. 
  3. krok3 Ze čtyř bílků a 4 lžic moučkového cukru ušleháme sníh, kterým potřeme jablečnou směs. Nahoru nastrouháme zbytek těsta a pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 180°C.

Zpět na článek: Hraběnčin koláč
Zpět na článek: Hraběnčin koláč
Zpět na článek: Hraběnčin koláč
Zpět na článek: Hraběnčin koláč
Tisknout