Jahodové croissanty
Fotogalerie:

Jahodové croissanty

Beáta Wagnerová

Plzeň
Vždycky jich peču hodně, aby nějaké zbyly dětem ke svačině do školy. Ale nikdy se mi to nepodaří – snědí se hned.
Beáta Wagnerová, Plzeň

Ingredience

  • 500 g listové těsto
  • 200 g jahodová marmeláda
  • 1ks vejce
  • 100 g plátky loupaných mandlí
  • na posypání hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pracovní plochu zlehka poprášíme hladkou moukou, balíček těsta rozválíme na tenký plát (delší, obdélníkový). Z plátu ostrým nožem vyřízneme vysoké trojúhelníky (o stranách zhruba 10 cm, 20 cm a 20 cm).
  2. krok2 Jahodovou (nebo jinou oblíbenou) marmeládu namažeme na 2/3 třetiny těsta. Namazaný trojúhelník pomalu zavineme od nejširšího konce k nejtenčímu, přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. krok3 Zabalené rohlíčky pečlivě potřeme našlehaným vejcem a nakonec posypeme plátky mandliček.
  4. Takto připravené croissanty vkládáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 10–15 minut, dokud rohlíčky nezezlátnou a krásně se nenafouknou.
  5. Po upečení je necháme zchladnout. Výborné jsou s horkým kakaem.

    TIP: Croissanty můžeš celé polít čokoládovou polevou nebo do ní namočit jen konečky.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Tisknout