Věnec
Fotogalerie:

Věnec

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Svátky jara si bez něj neumíme představit.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 20 g droždí
  • 500 g mouka polohrubá
  • 60 g cukr krupice
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 250 ml mléko vlažné
  • 80 g máslo
  • 1/2 lžíčky sůl
  • z 1 cit. citrónová kůra
  • máslo dle chuti
  • 1 ks vejce na potření
  • 50 g mandle

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Zaděláme kvásek. Z mouky, mléka, rozpuštěného másla a ostatních ingrediencí vypracujeme těsto. Necháme je asi hodinu kynout.
  2. Rozdělíme je na 3 části a spleteme cop, který na koncích pomocí vody a peroutky spojíme tak, aby tvořil věnec. Ten necháme ještě hodinu kynout a pak potřeme vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Tisknout