Svátky jara si bez něj neumíme představit.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Ingredience
- 20 g droždí
- 500 g mouka polohrubá
- 60 g cukr krupice
- 1 ks Vanilkový cukr
- 250 ml mléko vlažné
- 80 g máslo
- 1/2 lžíčky sůl
- z 1 cit. citrónová kůra
- máslo dle chuti
- 1 ks vejce na potření
- 50 g mandle
Doba přípravy
Počet porcí
1
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Zaděláme kvásek. Z mouky, mléka, rozpuštěného másla a ostatních ingrediencí vypracujeme těsto. Necháme je asi hodinu kynout.
-
Rozdělíme je na 3 části a spleteme cop, který na koncích pomocí vody a peroutky spojíme tak, aby tvořil věnec. Ten necháme ještě hodinu kynout a pak potřeme vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.