Čokoládový zajíček
Fotogalerie:

Čokoládový zajíček

Květoslava Malá

Sloup v Čechách
Děti zajisté ocení jeho vzhled i chuť.
Květoslava Malá, Sloup v Čechách

Ingredience

  • 1 ks droždí
  • 1 kg mouka hladká
  • 300 ml mléko
  • 250 g máslo
  • 220 g cukr krupice
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1/2 lžíčky sůl
  • 3 ks žloutek
  • z 1 cit. citronová kůra nastrouhaná
  • dle chuti rozinky
  • 1 ks čokoláda hořká
  • dle chuti krém na dort

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z droždí‚ lžíce mouky a trochy vlažného mléka zaděláme kvásek. Když vzejde, přidáme ostatní suroviny (můžeme přidat i rozinky, nejlépe předem namočené v rumu). Vše spojíme a vymícháme v hladké těsto. Těsto necháme minimálně hodinu v teple kynout.
  2. Po vykynutí z těsta na vále vytvoříme zaječí trup‚ hlavu‚ uši a tlapky. Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a spojíme dohromady. Zajíce potřeme žloutkem a v předehřáté troubě upečeme. Po upečení ho polijeme horkou čokoládou. Můžeme si pomoci i mašlovačkou.
  3. Zajíce ozdobíme podle vlastní fantazie krémem na plnění kremrolí nebo jen pudinkovým krémem (záleží na naší chuti). Oči a čumáček dotvoříme cukrovými kuličkami.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)


Zpět na článek: Čokoládový zajíček
Tisknout