Rybízová bublanina
Fotogalerie:

Rybízová bublanina

Libuše Hlaváčová

Olomouc
Stačí miska jakéhokoliv ovoce.
Libuše Hlaváčová, Olomouc

Ingredience

  • Těsto
  • 2 vejce
  • 140 g cukr krystal
  • 1 cukr vanilkový
  • 200 ml mléko
  • 80 g hera rozpuštěná
  • 180 g mouka hladká
  • 160 g mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • dle potřeby rybíz
  • Drobenka
  • trocha mouka hladká
  • trocha granko
  • trocha hera

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V misce rozmícháme vejce a cukry. Přidáme mléko‚ heru, obě mouky a kypřicí prášek. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
  2. Posypeme rybízem. Uděláme drobenku z hladké mouky, granka a hery.
  3. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme do zezlátnutí bublaniny.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Tisknout