Kytičky s krémem
Fotogalerie:

Kytičky s krémem

Lucia Malátová

Horoušánky
Jsou sice trošku časově náročnější na přípravu, ale až ochutnáš, rozhodně nebudeš vynaloženého času litovat.
Lucia Malátová, Horoušánky

Ingredience

  • Krém
  • 600 ml smetana ke šlehání
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 1 čokoládová poleva tmavá
  • 3 lžíce rum nebo brandy
  • 2 ztužovač šlehačky
  • 150 g čokoláda hořká
  • Těsto
  • 250 g mouka hladká
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 50 g cukr krupice
  • 1 sáček cukr vanilkový
  • 2 lžíce smetana zakysaná
  • 175 g máslo rozpuštěné

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a máslo a vypracujeme hladké těsto, které dáme na hodinu do ledničky.
  2. Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm, vykrájíme kytičky a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut. Zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí – pokud na ní nic neulpí, kytičky jsou světlé a na dotek „pružné“, je hotovo (ztvrdnou až za několik minut po sundání z plechu).
  3. Smetanu spolu se ztužovačem vyšleháme dotuha. Rozpustíme čokoládu a ještě teplou ji vlijeme do smetany a pořádně promícháme, aby vznikl lehký krém. Pak vmícháme rum a moučkový cukr. Hotový krém dáme nejlépe přes noc ztuhnout do lednice.
  4. Krém naneseme zdobicím sáčkem na polovinu kytiček, druhou polovinou je přiklopíme. Necháme ztuhnout v chladu. Pak je potřeme polevou. Můžeme posypat mandlovými lupínky.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)


Zpět na článek: Kytičky s krémem
Tisknout