Listové kremeše
Fotogalerie:

Listové kremeše

Lenka Čajková

Velká nad Veličkou
Výborný zákusek k odpolední kávičce.
Lenka Čajková, Velká nad Veličkou

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 1 vejce na potření
  • Krém:
  • 500 ml mléko
  • 2 pudink vanilkový
  • 125 g máslo
  • 150 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

60

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na velikost plechu a nakrájíme na tři pásy. Ty přeneseme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 220 °C asi 10 minut.
  2. Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny a smícháme s pudinkovou směsí. Po vychladnutí každý pásek rozkrojíme na dva díly. Krém nastříkáme na spodní půlky pásku, přiklopíme druhou půlkou a pak nakrájíme na kousky.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Tisknout