Čokoládové brownies
Fotogalerie:

Čokoládové brownies

Veronika Saladiaková

Most
Tuhle mňamku jsem ochutnala na srazu s přáteli.
Veronika Saladiaková, Most

Ingredience

  • 4 vejce
  • 200 g máslo
  • 250 g cukr třtinový
  • 250 g čokoláda hořká
  • 50 g čokoláda mléčná
  • 50 g čokoláda hořká s višněmi
  • 80 g mouka hladká
  • 2 lžíce kakao

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozpustíme 250 g hořké čokolády s máslem a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  2. Mezitím si na malé kousky nakrájíme mléčnou a hořkou čokoládu.
  3. Celá vejce a cukr ušleháme do pěny (hmota by měla zdvojnásobit svůj objem). Hladkou mouku smícháme s kakaem.
  4. Do našlehaných vajec nalijeme rozpuštěnou a vychladlou čokoládu‚ přidáme mouku s kakaem a jemně přimícháme kousky čokolád.
  5. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, který ještě vymažeme máslem, a pečeme asi 20–25 minut při 180 °C. Brownies by neměly být vysušené‚ ale uvnitř příjemně vláčné.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Tisknout