Slepované perníčky s krémem
Fotogalerie:

Slepované perníčky s krémem

Ivana Bartušková

Luka nad Jihlavou
Už teď se u nás doma všichni těší, jak si na nich budou o svátcích pochutnávat.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g mouka hladká
  • 200 g cukr moučkový
  • 1 lžíce med
  • 1 lžíce skořice
  • 2 hřebíček tlučený
  • 3 vejce
  • 200 g máslo
  • 1 lžička soda
  • 2 lžíce kakao
  • Náplň:
  • 200 g cukr moučkový
  • 100 g máslo
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny důkladně smícháme do hladkého těsta, které necháme asi hodinu v chladu odležet.
  2. Potom těsto rozválíme na pomoučeném válu na placku, ze které vykrájíme různé tvary, nejlépe takové, které se budou dobře slepovat.
  3. Vykrájené perníčky dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 minut.
  4. Náplň připravíme tak, že smícháme cukry s máslem a přidáme vejce.
  5. Vychladlé perníčky slepujeme připravenou náplní a nakonec obalujeme v moučkovém cukru. Nejlepší jsou rozležené, minimálně 5 dní.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)


Zpět na článek: Slepované perníčky s krémem
Tisknout