Skořicové cukroví
Fotogalerie:

Skořicové cukroví

Karolína Valchová

Klatovy
Opravdu super rychlé, levné a dobré! A hodí se nejen na Vánoce.
Karolína Valchová, Klatovy

Ingredience

  • 1 balíček těsto listové
  • 1 vejce
  • 10 g skořice
  • mouka hladká na vyválení těsta
  • 200 g cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

80

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Listové těsto necháme chvíli odstát na pokojovou teplotu. Na pomoučeném vále z něj vyválíme hodně tenkou placku (asi 2 mm).
  2. Z těsta vykrajujeme kolečka s vykrojeným středem a rovnáme je na plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto.
  3. Kolečka potřeme rozšlehaným vejcem. Skořici smícháme s krystalovým cukrem a hojně vše posypeme.
  4. Pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě při 160 °C asi 15 minut.

    TIP: Nemáš čas na vykrajování? Posyp plát těsta cukrem a skořicí, zaviň ho, potři vejcem a upeč.
     
    TIP 2: Polovinu těsta si můžeme dát stranou a vyrobit si při jednom slanou večeři. Plát těsta potřeme kečupem, poklademe slaninou a svineme do rolády. Potřeme ji vejcem a dáme péct.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)


Zpět na článek: Skořicové cukroví
Zpět na článek: Skořicové cukroví
Tisknout