Marcipánová kolečka
Fotogalerie:

Marcipánová kolečka

Anna Hlávková

Kolín
Naše děti je zbožňují, a proto se bez nich neobejde žádná rodinná oslava.
Anna Hlávková, Kolín

Ingredience

  • 200 g marcipán
  • 120 g mouka hladká
  • 1 poleva čokoládová tmavá
  • 3 bílky
  • 120 g cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Marcipán nastrouháme a smícháme s bílky prošlehanými vidličkou.
  2. Přidáme hladkou mouku a cukr. Všechny suroviny našleháme.
  3. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvoříme kolečka (malé bochánky). Vložíme do předehřáté horkovzdušné trouby a pečeme při 170 °C.
  4. Vychladlé cukroví zdobíme tmavou čokoládovou polevou, kterou připravíme podle návodu na obalu.

    TIP: Marcipán je cukrářská hmota, jejímž základem jsou oloupané a rozdrcené sladké mandle a cukr.
     
    TIP2: Víš, jak si vyrobit marcipán doma? Budeš potřebovat 350 g cukru moučky, 110 g másla, 110 g sušeného mléka, 1 bílek a 2 lžíce rumu. Všechny suroviny smíchej a důkladně propracuj. Pokud budeš marcipán používat na výrobu ozdob, přidej podle potřeby potravinářské barvivo.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)


Zpět na článek: Marcipánová kolečka
Zpět na článek: Marcipánová kolečka
Tisknout