Moučník z jablek, po kterém se jen zapráší.
Kateřina Bedravová, Veselí nad Moravou
Ingredience
- 500 g mouka polohrubá
- 1/2 kostky droždí
- 100 g hera
- 75 g cukr krupice
- 1 vejce
- 200 ml mléko vlažné
- špetka sůl
- 1 kg jablka
- dle chuti skořice
- dle chuti rozinky
Doba přípravy
Počet porcí
30
Orientační cena
55 Kč
Postup přípravy
-
Do mísy dáme mouku a uděláme důlek, kam nalijeme vlažné mléko, do kterého rozdrobíme kvasnice a přidáme cukr. Takto zaděláme kvásek.
-
Až bude kvásek udělaný, přidáme rozpuštěný tuk, vejce a špetku soli. Uhněteme těsto, které necháme na teplém místě vzejít.
-
Vykynuté těsto dáme na vál a rozdělíme na dvě poloviny. Jednu po druhé vyválíme a posypeme strouhanými jablky, posypeme skořicí, pocukrujeme a případně dochutíme rozinkami. Zavineme a dáme na vymazaný plech péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut. Po vychladnutí pocukrujeme.