Broskvový nákyp
Fotogalerie:

Broskvový nákyp

Lenka Bocková

Liberec
Výborný ovocný nákyp s pudinkem milují všechny děti. Ovoce můžeme použít jakékoliv‚ výborný je i se švestkami.
Lenka Bocková, Liberec

Ingredience

  • 3 starší houska
  • 500 ml mléko
  • 1 pudink vanilkový
  • 80 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • 4 vejce
  • špetka skořice
  • 1 lžička máslo
  • 1 plechovka broskve kompotované

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem‚ necháme 20 minut nasáknout.
  2. Vejce rozkvedláme s cukrem a vanilkovým pudinkem. Ovoce nakrájíme na menší kousky.
  3. Zahřejeme troubu asi na 180 °C. Zapékací misku vymažeme máslem. Smícháme v mléce namočené housky s vaječnou směsí a ovocem a urovnáme do zapékací misky. Posypeme vanilkovým cukrem a skořicí. Pečeme dozlatova přibližně 1 hodinu.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Tisknout