Řezy ‚‚žluté slunce‘‘
Fotogalerie:

Řezy ‚‚žluté slunce‘‘

Eva Klímová

Trhové Sviny
Jsou jako z cukrárny. Výborné ke kávě.
Eva Klímová, Trhové Sviny

Ingredience

  • Těsto:
  • 180 g mouka polohrubá
  • 6 vejce
  • 240 g cukr moučkový
  • dle potřeby tuk na vymázání plechu
  • dle potřeby mouka na posypání
  • Krém:
  • 2 tvaroh
  • 1 hera
  • 200 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžíce rum
  • Poleva:
  • 500 ml džus pomerančový
  • 1 pudink vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku a vmícháme vyšlehaný sníh. Nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme při 150 °C asi 10–15 minut.
  2. Oba tvarohy ušleháme s herou, oběma cukry a rumem. Krém natřeme na vychladlý piškot.
  3. V džusu uvaříme pudink, vychladlý dáme na krém.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Tisknout