Smetanový zajíček
Fotogalerie:

Smetanový zajíček

Pavla Kolínská

Holoubkov
Je opravdu moc dobrý.
Pavla Kolínská, Holoubkov

Ingredience

  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1 hrnek mouka polohrubá
  • 1 hrnek mouka hladká
  • 1/2 hrnku olej
  • 2 vejce
  • 1 smetana
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 prášek do pečiva
  • dle potřeby olej na vymazání formy
  • dle potřeby mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience dáme do mísy a pořádně promícháme. Pokud se nám zdá těsto tuhé, přidáme ještě dle potřeby mléko.
  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy zajíce (nebo jakékoli jiné). Pe-čeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170 °C asi 45 minut. Zda je těsto upečené, zjistíme píchnutím špejle (těsto se na ni nelepí).
  3. Po vyklopení můžeme zajíčka podle fantazie ozdobit nebo ho jen pocukrujeme.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)


Zpět na článek: Smetanový zajíček
Tisknout