Třešňový koláč
Fotogalerie:

Třešňový koláč

Kateřina Štěrbová
Kateřina Štěrbová
Ždírec nad Doubravou
Kombinace pudinku a žmolenky je dokonalá!
Kateřina Štěrbová, Ždírec nad Doubravou

Ingredience

  • Těsto:
  • 4 lžíce olej
  • 5 lžic cukr moučkový
  • 1 vejce
  • 200 g mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 250 ml mléko
  • Drobenka:
  • 50 g mouka hrubá
  • 50 g cukr krupice
  • 1/2 cukr vanilkový
  • 50 g hera
  • Puding:
  • 2 sáčky pudink vanilkový
  • 750 ml mléko
  • cukr podle chuti
  • Ostatní:
  • třešně
  • mouka hrubá na vysypání formy
  • tuk na vymázání plechu

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme a rozetřeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Hodně hustě poklademe vypeckovanými třešněmi.
  2. Uvaříme si pudink a ještě teplý, ne vařící, ho vylijeme na třešně a rozetřeme po celém plechu. Nakonec posypeme žmolenkou a dáme do předehřáté trouby na 200 °C.

  3. Pečeme asi 30–35 minut a plech si přendáme během pečení ze spodního roštu na vyšší. Krájíme vychladlé.
Tisknout