Chodský koláč
Fotogalerie:

Chodský koláč

Martina Volechová

Zaječí
Jsou výborné a dají se naplnit jakoukoliv nádivkou.
Martina Volechová, Zaječí

Ingredience

  • 300 g mouka hladká
  • 100 g máslo rozpuštěné
  • 200 ml mléko vlažné
  • 15 g droždí
  • 2 žloutek
  • 75 g cukr moučkový
  • citronová kůra z jednoho citronu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z mléka‚ droždí a jedné lžíce cukru uděláme kvásek. Zbylé ingredience nasypeme do mísy. Přilijeme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí.
  2. Těsto necháme v teple asi 1,5 hodiny kynout. Potom z něho vytvoříme koláč (jeden, popřípadě několik velkých či naopak hodně malých, to záleží jen na naší vlastní představě).
  3. Koláč naplníme oblíbenou nádivkou (tvarohovou, makovou) a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Tisknout