Tvarohové s ovocem
Fotogalerie:

Tvarohové s ovocem

Zuzka Skoumalová

Klučov
Je možné k nim podávat i mražené ovoce – skvělé jsou borůvky.
Zuzka Skoumalová, Klučov

Ingredience

  • 1 tvaroh měkký
  • ovoce na ozdobu
  • 1 vejce
  • 5 lžic krupička dětská
  • šlehačka na ozdobu
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny dobře promícháme. Ze vzniklého těsta utvoříme menší kulaté knedlíčky. Vkládáme je do vroucí vody a zhruba tři minuty povaříme. Když jsou hotové, vyplavou na povrch vroucí vody.
  2. Vytáhneme je, dáme do mísy a pak rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme hodně ovocem. Velmi vhodné jsou jahody, borůvky, maliny, banány, meruňky apod. Nakonec ještě posypeme cukrem a ozdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)


Zpět na článek: Tvarohové s ovocem
Tisknout