Pomerančový moučník
Fotogalerie:

Pomerančový moučník

Barbora Vávrová

Břestek
Nejlépe chutná mírně uleželý. Je jednoduchý.
Barbora Vávrová, Břestek

Ingredience

  • 100 g hera
  • 2 vejce
  • 220 g cukr moučkový
  • ze 2 plodů pomerančová kůra
  • ze 2 plodů pomerančová šťáva
  • 100 g mandle mleté
  • 220 g mouka polohrubá
  • 1/2 sáčku prášek do pečiva
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky a utřeme je s rozpuštěnou herou a cukrem. Přidáme šťávu i kůru z pomerančů‚ mouku a kypřicí prášek. Pak zlehka zamícháme mleté mandle.
  2. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej zamícháme do hmoty.
  3. Pečicí formu (dlouhou asi 24–26 cm) vyložíme pečicím papírem a hmotu do ní opatrně nalijeme.
  4. Pečeme v troubě přibližně 40–45 minut na 180 °C.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Tisknout