Jahodové muffiny bez mouky
Fotogalerie:

Jahodové muffiny bez mouky

Renata Slavíčková

Velké Popovice
Naplnit je možná dá trochu víc práce, ale rozhodně to stojí za to. Jsou opravdu výborné!
Renata Slavíčková, Velké Popovice

Ingredience

  • 4 Pudink jahodový
  • 180 g cukr krupice
  • 2 lžíce kokos strouhaný
  • špetka potravinářské barvivo červené
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • 150 ml olej
  • dle potřeby olej na vymazání formy
  • dle potřeby mouka na vysypání formy
  • pár kapek tresť jahodová
  • 1 krém vanilkový v prášku
  • na ozdobu jahody
  • na ozdobu meduňka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Pudinkové prášky smícháme s cukrem, kokosem, barvivem a kypřicím práškem, přidáme vejce a olej. Vše důkladně promícháme a vlijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy (plníme těstem jen do poloviny formiček, těsto při pečení hodně nabude).
  2. Pečeme přibližně 30 minut. Špejlí zkoušíme, jestli je již těsto upečené.
  3. Muffiny v horní polovině vodorovně rozřízneme, v obou částech vydlabeme důlky, které naplníme krémem, a do dolního dílu vložíme ještě jahodu. Přiklopíme vrchním dílem a nakonec ozdobíme krémem, jahodou a meduňkou.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Tisknout