Želatinové řezy
Fotogalerie:

Želatinové řezy

Renata Warzelová

Otrokovice
Osvěžující zákusek, hotový je za chviličku.
Renata Warzelová, Otrokovice

Ingredience

  • 140 g cukr krupice
  • 6 vejce
  • 100 g mouka polohrubá
  • 1 sklenice marmeláda
  • 250 g ovoce
  • 1 želatina
  • dle potřeby tuk na vymázání plechu
  • dle potřeby mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve z cukru, vajec a mouky připravíme piškotové těsto. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem‚ postupně přidáme mouku a nakonec zamícháme sníh z bílků.
  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v troubě je upečeme.
  3. Necháme vychladnout, poté je potřeme marmeládou‚ poklademe ovocem (může být čerstvé i kompotové) a nakonec zalijeme připravenou želatinou.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)


Zpět na článek: Želatinové řezy
Tisknout