Jablečný dort s ananasem
Fotogalerie:

Jablečný dort s ananasem

Marta Černínová

Doporučuji ananas na korpus nakrájet najemno. Vrch dortu posypej čokoládou.
Marta Černínová, 
Mokré Lazce

Ingredience

  • Těsto:
  • 5 vejce
  • 180 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • 100 g ořechy mleté
  • 4 lžíce krupička dětská
  • 3 lžíce kakao
  • špetka prášek do pečiva
  • 250 g jablka strouhaná
  • 300 ml mléko
  • Krém:
  • 120-150 g cukr moučkový
  • 1 kompot ananasový
  • 370 g máslo
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 pudink vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

110

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky a oba cukry ušleháme. Přidáme ořechy, krupičku, kakao a kypřicí prášek. Nahrubo nastrouhaná jablka přimícháme do těsta. Vmícháme sníh z bílků.
  2. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut na 200 °C , pak 30 minut na 180 °C. Mléko, pudink a cukr uvaříme, do vystydlého vmícháme máslo a cukr. 
  3. Korpus překrojíme, půlku namažeme krémem, pokryjeme ananasem. Znovu dáme krém. Přiklopíme druhou půlkou. Celý dort namažeme zbytkem krému a ozdobíme dílky ananasu.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)


Zpět na článek: Jablečný dort s ananasem
Tisknout