Sendvič – koláč s jablky
Fotogalerie:

Sendvič – koláč s jablky

Viola Jandejsková

Volary
Tento velmi jemný, šťavnatý a  lahodný moučník je docela snadný a moc dobře chutná. Navíc vypadá hezky, takže se před návštěvou blýskneš. Je výborný třeba k posezení u kávy.
Viola Jandejsková, Volary

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g mouka hladká
  • 180 g cukr krupice
  • 130 g hera
  • 3 vejce
  • 4 lžíce mléko
  • 1/2 lžičky prášek do pečiva
  • špetka citrónová kůra
  • špetka sůl
  • Náplň:
  • 1 kg jablka
  • 100-150 g cukr krupice
  • 2 pudink vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto‚ které rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu vyválíme a přeneseme na vymazaný plech. Vyložíme i boky.
  2. krok2 Omytá jablka nahrubo nastrouháme a i se šťávou (díky pudinku zhoustne) smícháme s cukrem a pudinkovými prášky. Rozetřeme na těsto.
  3. krok3 Vyválíme druhý plát těsta a přikryjeme jím jablka. Okraje těst spojíme a povrch koláče propícháme vidličkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 40 minut‚ než okraje zezlátnou.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)


Zpět na článek: Sendvič – koláč s jablky
Zpět na článek: Sendvič – koláč s jablky
Zpět na článek: Sendvič – koláč s jablky
Zpět na článek: Sendvič – koláč s jablky
Tisknout