Švestkové knedlíky
Fotogalerie:

Švestkové knedlíky

Jiřina Škeříková

Bechyně
Lepší jsou samozřejmě z ovoce bez pecek.
Jiřina Škeříková, Bechyně

Ingredience

  • 800 g mouka hrubá
  • 800 g brambory vařené
  • 2 vejce
  • 125 ml mléko
  • 1 lžíce moučka škrobová
  • špetka sůl
  • 1 kg švestky
  • 3 lžíce mák mletý
  • 3 lžíce cukr moučkový
  • 6 lžic máslo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme, smícháme s moukou a solí, přidáme vejce, mléko, škrob a zaděláme tužší těsto.
  2. Hned tvoříme knedlíky, které vaříme podle velikosti 8–10 minut. V míse je dvěma vidličkami propíchneme, posypeme mákem, cukrem a polijeme máslem.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)


Zpět na článek: Švestkové knedlíky
Tisknout