Ovocný koláč
Fotogalerie:

Ovocný koláč

Natálie Hůzlová

Praha
Použij různé druhy ovoce nebo směs. 
Natálie Hůzlová, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 3 žloutek
  • 1 vejce
  • 140 g cukr krupice
  • 230 g mouka hladká
  • 140 g máslo
  • 8 lžic mléko
  • 2 lžíce rum
  • špetka citrónová kůra
  • 1 prášek do pečiva
  • 500 g ovoce
  • 1 lžíce olej
  • na posypání mouka hladká
  • Drobenka:
  • 1 hrnek mouka polohrubá
  • 125 g máslo
  • 1/2 hrnku cukr krupice
  • 1 cukr skořicový

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce s cukrem rozmixujeme do husté pěny, postupně přidáváme mouku, tuk, mléko, rum, citronovou kůru a kypřicí prášek.
  2. Vypracované těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, navrch dáme ovoce. Posypeme drobenkou. 
  3. Pečeme 35 minut zvolna na 180 °C. Těsně před upečením posypeme skořicovým cukrem.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Tisknout