Bublanina  se švestkami
Fotogalerie:

Bublanina se švestkami

Martina Slámová

Karviná
Jestli nemáš čerstvé ovoce, dej z kompotu.
Martina Slámová, Karviná

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku olej
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • 3/4 hrnku mléko
  • 1 kg švestky
  • Drobenka:
  • 100 g mouka polohrubá
  • 100 g cukr krupice
  • 100 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cukr a vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a ještě chvíli šleháme.
  2. Přidáme mouku a kypřicí prášek, přilijeme mléko a zašleháme, aby v těstě nebyly hrudky.
  3. Zhotovíme drobenku. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe švestkami a posypeme drobenkou. Pečeme asi 30 minut na 170 °C. Vychladlý koláč pocukrujeme.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)


Zpět na článek: Bublanina se švestkami
Tisknout