Zapečené pohankové palačinky
Fotogalerie:

Zapečené pohankové palačinky

Daniela Schachlová

Ostrava-Výškovice
Vyzkoušej naši oblíbenou pochoutku.
Daniela Schachlová, Ostrava-Výškovice

Ingredience

  • Těsto
  • 1 l mléko
  • 3 vejce
  • 2 žloutek
  • 300 g mouka hladká
  • 60 g mouka pohanková
  • 1 lžička sůl
  • 2 lžíce cukr hnědý
  • olej na smažení
  • Náplň
  • 1 kompot ananasový
  • dle chuti máslo
  • podle chuti smetana zakysaná
  • 2 kostky tvaroh
  • trocha cukr moučkový
  • podle chuti povidla
  • 1 hrst rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Vyšleháme hladké řídké těsto a na rozpáleném oleji osmažíme palačinky.
  2. Část jich potřeme tvarohem smíchaným s cukrem, rozinkami a trochou šťávy z kompotu, jiné zase povidly či marmeládou.
  3. Svineme je do ruličky a nakrájíme na 4 kusy. Zapékací mísu vymažeme máslem a poklademe vrstvou palačinek, ananasu a znovu vrstvou palačinek. Poklademe máslem, zakryjeme a zapékáme asi hodinu. Podáváme s kopečkem smetany.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)


Zpět na článek: Zapečené pohankové palačinky
Tisknout