Křehký koláč s drobenkou
Fotogalerie:

Křehký koláč s drobenkou

Jarka Bernatíková

Havířov
Můžeš dát i jiné ovoce.
Jarka Bernatíková, Havířov

Ingredience

  • Těsto
  • 500 g mouka hladká
  • 4 hrsti cukr krupice
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 cukr vanilkový
  • 3/4 hera
  • 1 kyšky
  • 500 g jablka
  • hrst rozinky
  • 2 lžíce rum
  • 1 cukr vanilkový
  • Drobenka
  • 1/2 hrnku mouka hladká
  • 1 žloutek
  • 5 lžic cukr moučkový
  • 1 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Ze všech ingrediencí umícháme těsto a vyválíme je na plech s pečicím papírem.
  2. Poklademe nastrouhanými jablky, přidáme rozinky namočené v rumu, posypeme vanilkovým cukrem. Navrch dáme drobenku. Pečeme 20–30 minut.

    TIP:
    Místo kyšky zkus dát kefír, místo hery máslo.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)


Zpět na článek: Křehký koláč s drobenkou
Tisknout