Dort zastudena s meruňkami a malinami
Fotogalerie:

Dort zastudena s meruňkami a malinami

Jiřina Kapsová

Mladá Boleslav
Před podáváním ozdob každou porci šlehačkou.
Jiřina Kapsová, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 1 pudink vanilkový
  • 150 g cukr krupice
  • 400 ml mléko
  • 1 balení piškoty
  • 1 tvaroh
  • 100 g máslo
  • 1 kompot meruňkový
  • 100 g maliny
  • 1 želatina

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Obvyklým způsobem uvaříme pudink, ale použijeme pouze 400 ml mléka, aby byl krém dostatečně hustý. Za občasného míchání, aby se neutvořil škraloup, necháme pudink chvilku chladnout.
  2. Do vlažného vmícháme změklé máslo a tvaroh. Vyšleháme jemný krém.
  3. Ten buď naneseme na korpus, nebo dortovou formu lehce vylijeme pudinkovou směsí, na ni naskládáme piškoty a dolijeme zbytek hmoty. Navrch položíme ovoce.
  4. Podle návodu uvaříme želatinu a ovoce jí potřeme. Dáme do ledničky ztuhnout a podáváme.

    TIP:
    Místo meruněk a malin můžeš použít třeba jahody a broskve i jiné ovoce.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)


Zpět na článek: Dort zastudena s meruňkami a malinami
Tisknout