Bublanina
Fotogalerie:

Bublanina

Jiřina Homolová

Pardubice
Na tenhle recept vůbec nepotřebuješ váhu.
Jiřina Homolová, Pardubice

Ingredience

  • 16 lžic mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • 8 lžic olej
  • 3 vejce
  • 6 lžic mléko
  • 10 lžic cukr moučkový
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžíce mouka hrubá
  • 500 g ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do mouky postupně zamícháme kypřicí prášek‚ olej‚ vejce‚ mléko a cukr.
  2. Vše pořádně promícháme a rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  3. Těsto poklademe ovocem a pečeme. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

    TIP: Těsto vylepšíme, když do něj přidáme půl lžičky citronové kůry a 1 vanilkový cukr.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Tisknout