Vánoční káva
Fotogalerie:

Vánoční káva

Hana Břenková

Praha
Během roku mám moc práce a na schůzky s kamarádkami nemám příliš času. Doháníme to během vánočních svátků. A nejlíp se nám povídá u dobré kávy.
Hana Břenková, Praha

Ingredience

  • Vajčný koňak:
  • 200 g cukr moučkový
  • 6 žloutek
  • 450 ml mléko
  • 500 ml rum
  • Káva:
  • 2 badyán
  • 1 skořice celá
  • 5 hřebíček
  • 2 větší lžičky káva instantní
  • čokoládové sypání
  • cukr krupice šlehačka na ozdobu
  • 2 lžičky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Žloutky a cukr společně utřeme do hladké pěny.
  2. krok2 Mléko svaříme, vychladíme a pomalu přimícháme do žloutkové pěny společně s 500 ml rumu.
  3. krok3 Tekutinu našleháme elektrickým šlehačem, přecedíme a nalijeme do čisté skleněné lahve s kvalitním víčkem.
  4. Chladíme do druhého dne. Vaječný koňak podáváme samotný nebo s kávičkou.
  5. Instantní kávu zalijeme v kastrůlku 200 ml vroucí vody, vhodíme skořici, badyán, hřebíček a necháme minimálně 5 minut louhovat. Hotovou kávu osladíme cukrem. Nezapomeneme scedit koření.
  6. Na dno varné sklenky nalijeme 40 ml (stopečku) vaječného likéru a poté pomalu přes lžičku přiléváme kávu.
  7. Ozdobíme šlehačkou a čokoládovým sypáním.

    TIP: Do koňaku můžeš přidat 2 lžíce kvalitního kakaa.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (27.10.2009)


Zpět na článek: Vánoční káva
Zpět na článek: Vánoční káva
Zpět na článek: Vánoční káva
Zpět na článek: Vánoční káva
Tisknout