Piškotový dort s hroznovým vínem
Fotogalerie:

Piškotový dort s hroznovým vínem

Zdeňka Polanská

Vsetín
Hroznový dort připravuji docela často. Je osvěžující‚ lehký a vždy se po něm jen zapráší.
Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • Těsto:
  • 3 vejce
  • 30 ml olej
  • 100 g mouka polohrubá
  • 100 g cukr krupice
  • Krém:
  • 100 g cukr moučkový
  • 6 plátků želatina
  • 400 ml bilý smetanový jogurt
  • 1 smetana ke šlehání
  • Ozdoba:
  • 400 g víno hroznové
  • 2 dortové želé čiré
  • rum na pokapání

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve upečeme piškot. Žloutky ušleháme s krupicovým cukrem do pěny‚ přidáme olej‚ mouku a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a dáme péct. Upečený piškot necháme vychladnout.

  2. Zatím umícháme krém. Želatinu připravíme dle návodu. Jogurt smícháme s cukrem a přidáme želatinu. Když začne směs tuhnout, vmícháme ušlehanou smetanu.
  3. Studený piškot pokapeme rumem a natřeme na něj jogurtový krém. Dáme do lednice asi na dvě hodiny ztuhnout. Když je krém dostatečně pevný, poklademe jej rozpůlenými a vypeckovanými hrozny‚ zalijeme dortovým želé (připraveným dle návodu) a dáme ztuhnout do lednice.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Tisknout