Jahodové řezy
Fotogalerie:

Jahodové řezy

Petra Mertová

Brumov
Tento recept máme už řadu let, přesto nám všem řez stále chutná.
Petra Mertová‚ Brumov

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g cukr moučkový
  • 100 ml olej
  • 100 ml voda horká
  • 1/2 cukr vanilkový
  • 100 g mouka polohrubá
  • 4 vejce
  • 100 g mouka hladká
  • 1/2 prášek do pečiva
  • Krém:
  • 150 g cukr moučkový
  • 1 kompot jahodový
  • 1 máslo
  • 1 Pudink jahodový
  • 100 ml voda studená

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky‚ moučkový cukr‚ horkou vodu a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Potom postupně přidáváme olej‚ polohrubou mouku‚ hladkou mouku‚ prášek do pečiva a sníh z bílků. Vzniklé těsto nalejeme na plech vysypaný moukou a upečeme.
  2. Necháme na plechu vychladnout a na vychladlý moučník rozetřeme krém.
  3. Připravíme ho tak, že dáme vařit šťávu z kompotu. Těsně před varem vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný ve studené vodě a uvaříme. Máslo a cukr vyšleháme a po částech do něj zapracujeme zchladlý pudink. Nakonec vmícháme rozmačkané nebo rozmixované jahody.
  4. Krém natřeme na moučník a ještě ho můžeme posypat strouhanou čokoládou.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Tisknout