Tento recept máme už řadu let, přesto nám všem řez stále chutná.
Petra Mertová‚ Brumov
Ingredience
- Těsto:
- 200 g cukr moučkový
- 100 ml olej
- 100 ml voda horká
- 1/2 cukr vanilkový
- 100 g mouka polohrubá
- 4 vejce
- 100 g mouka hladká
- 1/2 prášek do pečiva
- Krém:
- 150 g cukr moučkový
- 1 kompot jahodový
- 1 máslo
- 1 Pudink jahodový
- 100 ml voda studená
Doba přípravy
Počet porcí
20
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Žloutky‚ moučkový cukr‚ horkou vodu a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Potom postupně přidáváme olej‚ polohrubou mouku‚ hladkou mouku‚ prášek do pečiva a sníh z bílků. Vzniklé těsto nalejeme na plech vysypaný moukou a upečeme.
-
Necháme na plechu vychladnout a na vychladlý moučník rozetřeme krém.
-
Připravíme ho tak, že dáme vařit šťávu z kompotu. Těsně před varem vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný ve studené vodě a uvaříme. Máslo a cukr vyšleháme a po částech do něj zapracujeme zchladlý pudink. Nakonec vmícháme rozmačkané nebo rozmixované jahody.
-
Krém natřeme na moučník a ještě ho můžeme posypat strouhanou čokoládou.