Meruňkovo-mandlová buchta
Fotogalerie:

Meruňkovo-mandlová buchta

Kristýna Drápalová
Kristýna Drápalová
Vyškov
Svěží a lehká buchta se šťavnatými meruňkami. Ideální na horké letní dny.
Kristýna Drápalová, Vyškov

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g tvaroh měkký
  • 150 g cukr krupice
  • 150g hera
  • 500g mouka polohrubá
  • 2 lžičky citrónová kůra
  • 12 g prášek do pečiva
  • Náplň:
  • 80 g cukr krupice
  • 2 vejce
  • 37 g pudink vanilkový
  • 600 ml smetana sladká
  • 80 g cukr vanilkový
  • 1 citronová kůra z jednoho citronu
  • Ostatní:
  • 800 g meruňky (kompotované nebo čerstvé)
  • 100 g Mandlové lupínky

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na těsto, ve velké míse, smícháme tvaroh, 150 g cukru, citrónovou kůru a rozpuštěnou heru.
  2. V další misce promícháme mouku s kypřícím práškem a přidáme do tvarohové směsi. Důkladně hněteme dokud nebude těsto hladké.
  3. Z těsta vyválíme plát na velikost asi 35x40 cm a přeneseme ho na vymaštěný a vysypaný plech.
  4. Na náplň důkladně smícháme vejce, smetanu, vanilkový cukr, cukr (80 g), vanilkový pudink a kůru z 1 citrónu.
  5. Náplň nalijeme na těsto a poklademe půlkami meruněk (řeznou stranou dolů). Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut při 175 °C.
  6. Mandlové lupínky opražíme nasucho a hotovou, ještě teplou, buchtu jimi posypeme.
Tisknout