Jidáše
Fotogalerie:

Jidáše

Mirka Fialová

Načeradec
Výborné křehoučké jidáše tě nadchnou.
Mirka Fialová, Načeradec

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 500 g mouka polohrubá
  • 200 g hera
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžička sůl
  • 500 ml mléko
  • 40 g droždí
  • 50 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • na posyp mák nemletý

Doba přípravy

Počet porcí

48

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z droždí, špetky cukru a mléka připravíme kvásek.Do mísy si připravíme mouku‚ cukr‚ vejce‚ sůl‚ přidáme kvásek, rozpuštěný tuk a vlažné mléko. Uhněteme těsto a necháme necelou hodinu kynout.
  2. Z těsta pomocí lžíce uděláme malé bochánky‚ ze kterých si rukou vytvarujeme delší provaz (asi 15 cm) a motáme malé jidáše. Dáváme je na vymazaný plech‚ potřeme žloutkem a posypeme mákem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Tisknout