Kefírová bábovka s hroznovým vínem
Fotogalerie:

Kefírová bábovka s hroznovým vínem

Olga Burešová

Mělník
Dá se použít i jako bublanina na plech.
Olga Burešová, Mělník

Ingredience

  • 400ml kefír
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 cukr vanilkový
  • 80g ořechy strouhané
  • 120g máslo
  • 3 vejce
  • 4 lžíce voda studená
  • 300g víno hroznové

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Formu na bábovku důkladně vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou nebo kokosem.
  2. V misce ušleháme 3 bílky se 4 lžícemi vody.
  3. 3. Do druhé mísy dáme 3 žloutky, vanilkový cukr, cukr krupici, máslo a ušleháme. Přidáme ořechy, prášek do pe-
    čiva, kefír, mouku a směs pečlivě promícháme.
  4. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a poklademe kuličkami hroznového vína.
  5. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 40 minut. Necháme chvíli zchladnout a vyklopíme.

    TIP: Aby víno nezůstalo na spodku bábovky, kuličky ještě koncem vařečky vpravíme do těsta (ne moc do krajů).

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)


Zpět na článek: Kefírová bábovka s hroznovým vínem
Zpět na článek: Kefírová bábovka s hroznovým vínem
Tisknout