Maminčina maková bábovka
Fotogalerie:

Maminčina maková bábovka

Alice Voborníková

Pardubice
U nás by se mohlo péct každý den. Máme rádi moučník nejen k odpolednímu kafíčku, smlsneme si na něm i ráno k snídani. Musím rodinu trochu mírnit, proto peču pravidelně o víkendu. A to se snažím připravit nějakou z oblíbených dobrot. Maková buchta k nim určitě patří. Jestli u vás taky letí sladké, zkus ji.
Alice Voborníková, Pardubice

Ingredience

  • 2 vejce
  • 300g mouka hladká
  • 100g cukr krupice
  • 100g mák nemletý
  • 10 lžic olej
  • 1/2 prášek do pečiva
  • strouhanka na vysypání
  • 100ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pečicí formu důkladně vymažeme olejem a poté ji vysypeme strouhankou.
  2. krok2 V míse smícháme hladkou mouku, mák, cukr a kypřicí prášek. Přidáme dvě celá vejce, mléko a elektrickým šlehačem směs vyšleháme do hladké hmoty. Nakonec přilijeme i olej a zašleháme ho.
  3. krok3 Těsto nalijeme do připravené vymazané bábovkové formy. Musíme se připravit na to, že bábovka poměrně značně nabude, proto si musíme nechat ve formě alespoň 5 cm rezervu.
  4. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Zda je bábovka hotová, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed bábovky. Pokud nebude po vytažení oblepená těstem, tak je bábovka hotová.
  5. Hotovou bábovku vyndáme z trouby, necháme ji 5 minut zchladnout a potom ji opatrně vyklopíme. Můžeme ji posypat pistáciemi.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)


Zpět na článek: Maminčina maková bábovka
Zpět na článek: Maminčina maková bábovka
Zpět na článek: Maminčina maková bábovka
Zpět na článek: Maminčina maková bábovka
Tisknout