Pudinková šarlotka
Fotogalerie:

Pudinková šarlotka

Kateřina Petráková

Poděbrady
Pekla jsem ji dcerce k pátým narozeninám a měla velký úspěch u ní i u všech hostů, malých i velkých.
Kateřina Petráková, Poděbrady

Ingredience

  • Roláda
  • 4 vejce
  • 1 cukr vanilkový
  • 40 g cukr krupice
  • 50 g mouka polohrubá
  • 1 menší marmeláda jahodová
  • Pudinková náplň
  • 500 ml mléko
  • 2 lžíce rum
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 2 pudink vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Žloutky utřeme s cukry do pěny. Postupně přidáváme mouku a nakonec lehce vmícháme ušlehané bílky.
  2. Těsto nalijeme v tenké vrstvě na středně velký plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10–12 minut.
  3. Ihned po upečení plát těsta přeneseme na čistou utěrku, sloupneme pečicí papír a rovnoměrně na něj rozetřeme jahodovou marmeládu. Pomocí utěrky svineme.
  4. Kulatou misku vyložíme potravinovou fólií a poklademe roládou nakrájenou na tenké plátky.
  5. Pudink uvaříme dle návodu z uvedených surovin, přimícháme rum a nalijeme na plátky rolády. Poklademe vrstvou zbylých plátků a dáme ztuhnout do lednice minimálně na 1 hodinu.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)


Zpět na článek: Pudinková šarlotka
Zpět na článek: Pudinková šarlotka
Tisknout