Jablkový nepečený dort
Fotogalerie:

Jablkový nepečený dort

Petra Šefčíková

Hodonín
Tento osvěžující dortík jistě přijde vhod.
Petra Šefčíková, Hodonín

Ingredience

  • 2 pudink vanilkový
  • 7-8 jablka
  • 5 lžic cukr krupice
  • 2 balení piškoty
  • 500 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Jader a slupek zbavená a na kostky nakrájená jablka dáme vařit do 500 ml vody s cukrem.
  2. Do dortové formy naskládáme piškoty. Než se jablka uvaří, odlijeme z nich vodu (vývar – 450 ml) a z té uvaříme pudink (postup jako při vaření pudinku z mléka).
  3. Rozvařená jablka smícháme s pudinkem a vytvoříme kaši. Část kaše nalijeme na piškoty, proložíme další vrstvou piškotů a takto postupujeme, dokud nenaplníme dortovou formu.
  4. Po vychladnutí vložíme do lednice. Hotový dort můžeme dozdobit šlehačkou.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)


Zpět na článek: Jablkový nepečený dort
Tisknout