Perník plněný marmeládou
Fotogalerie:

Perník plněný marmeládou

Zdeňka Sedláková

Polička
Marmeláda a poleva perník oživí a dodají mu bohatší chuť.
Zdeňka Sedláková, Polička

Ingredience

  • Těsto
  • 3 sklenice mouka hladká
  • 2 vejce
  • 1,5 sklenice cukr krupice
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakao
  • 3/4 sklenice olej
  • 2 sklenice mléko
  • 1 prášek do perníku
  • trochu koření perníkové
  • kokos podle chuti
  • Poleva
  • poleva citrónová

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mouky zamícháme prášek do pečiva, cukr, kakao, vejce a postupně přiléváme vlažné mléko a olej. Nakonec přidáme trochu kokosu a perníkového koření (strouhaný perník, skořice...).
  2. Pečeme asi na 180 °C. Po vychladnutí perník překrojíme na půl a plníme marmeládou. Povrch potřeme citronovou polevou a můžeme podávat.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)


Zpět na článek: Perník plněný marmeládou
Zpět na článek: Perník plněný marmeládou
Tisknout