Výborné tvarohové knedlíky můžeme plnit jakýmkoliv ovocem – podle toho,
co máme rádi. Obal se strouhankou, skořicí a cukrem jim dodá nezaměnitelnou chuť a vůni.
Příprava přitom není složitá.
Monika Gavlovská,
Orlová-Lutyně
Ingredience
- 250 g tvaroh
- 300 g mouka polohrubá
- 1 vejce
- 100 ml mléko
- špetka sůl
- ovoce dle chuti
- 100 g strouhanka jemná
- 1 lžíce máslo nebo hera
- trocha cukr krupice
- 1 lžička skořice
- cukr moučkový na obalení
- 50 g máslo na opečení strouhanky
Doba přípravy
Počet porcí
15
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Změklý tuk utřeme s vejcem‚ tvarohem a špetkou soli. Přidáme prosetou mouku‚ podle potřeby přilijeme mléko a vypracujeme těsto.
-
Z tvarohového těsta uděláme na pomoučeném vále váleček o průměru asi 5 cm. Rozkrájíme ho na asi 15 stejných dílů.
-
Každý díl roztáhneme na placičku. Do středu vložíme ovoce‚ které posypeme trochou cukru krystalu, a vytvarujeme kulaté knedlíky.
-
Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 10–15 minut.
-
Strouhanku osmahneme na másle a smícháme se skořicí a cukrem moučkou. Uvařené knedlíky obalíme v takto připravené strouhance a můžeme podávat.