Tvarohové knedlíky
Fotogalerie:

Tvarohové knedlíky

Monika Gavlovská

Orlová-Lutyně
Výborné tvarohové knedlíky můžeme plnit jakýmkoliv ovocem – podle toho, co máme rádi. Obal se strouhankou, skořicí a cukrem jim dodá nezaměnitelnou chuť a vůni. Příprava přitom není složitá.
Monika Gavlovská, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 250 g tvaroh
  • 300 g mouka polohrubá
  • 1 vejce
  • 100 ml mléko
  • špetka sůl
  • ovoce dle chuti
  • 100 g strouhanka jemná
  • 1 lžíce máslo nebo hera
  • trocha cukr krupice
  • 1 lžička skořice
  • cukr moučkový na obalení
  • 50 g máslo na opečení strouhanky

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Změklý tuk utřeme s vejcem‚ tvarohem a špetkou soli. Přidáme prosetou mouku‚ podle potřeby přilijeme mléko a vypracujeme těsto.
  2. krok2 Z tvarohového těsta uděláme na pomoučeném vále váleček o průměru asi 5 cm. Rozkrájíme ho na asi 15 stejných dílů.
  3. krok3 Každý díl roztáhneme na placičku. Do středu vložíme ovoce‚ které posypeme trochou cukru krystalu, a vytvarujeme kulaté knedlíky.
  4. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 10–15 minut.
  5. Strouhanku osmahneme na másle a smícháme se skořicí a cukrem moučkou. Uvařené knedlíky obalíme v takto připravené strouhance a můžeme podávat.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)


Zpět na článek: Tvarohové knedlíky
Zpět na článek: Tvarohové knedlíky
Zpět na článek: Tvarohové knedlíky
Zpět na článek: Tvarohové knedlíky
Tisknout