Jahodová žemlovka
Fotogalerie:

Jahodová žemlovka

Helena Blažejová

Praha
Jahody přímo miluji, a když je jejich sezona, chci si je užít na co nejvíc způsobů. Tento recept je můj oblíbený, všechny chutě se při pečení báječně prolnou a celá kuchyň voní.
Helena Blažejová, Praha

Ingredience

  • 2 tvaroh
  • 8 rohlíky
  • 400 g jahody
  • 200 g cukr moučkový
  • 20 g máslo
  • 200 ml mléko
  • 1 cukr skořicový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme do mléka. Přebytečné mléko vymačkáme.Vyložíme jimi vymazané dno pečicí formy.
  2. krok2 Měkký tvaroh smícháme s cukrem moučkou a rozetřeme na rohlíky.
  3. krok3 Očištěné jahody nakrájené na plátky rozložíme na vrstvu tvarohu a zakryjeme namočenými rohlíky.
  4. Horní vrstvu posypeme skořicovým cukrem, přidáme vločky másla.
  5. Pečeme v troubě na 140–160 °C asi 35 minut (dokud není žemlovka na povrchu krásně zlatavá a křupavá).

    TIP: Podobným způsobem můžeme upéct i žemlovku z meruněk. Vždy vybereme především zralejší plody, které se lépe rozpečou.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Tisknout