Sladká čtyřicítka
Fotogalerie:

Sladká čtyřicítka

Soňa Vařechová

Frýdek-Místek
S marcipánem si můžeme pěkně vyhrát.
Soňa Vařechová, Frýdek-Místek

Ingredience

  • Těsto
  • 4 vejce
  • 1 lžíce olej
  • 150 g cukr krupice
  • 150 g mouka hladká
  • Krém
  • 1 l mléko
  • 4 pudink čokoládový
  • 100 g cukr krupice
  • 250 g máslo
  • 200 g čokoláda mléčná
  • dle chuti marcipán
  • dle potřeby potravinářské barvivo červené
  • dle potřeby potravinářské barvivo zelené

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Bílky s cukrem vyšleháme dotuha.Vmícháme žloutky‚ mouku a olej. Rozetřeme na pečicí papír a pečeme asi 10 minut. Opakujeme 4x.
  2. Z mléka, pudinků a cukru uvaříme hustý krém. Když vychladne, zašleháme máslo a nasekanou čokoládu. Pláty vyřežeme do tvaru srdce, pomažeme a složíme dort. Potáhneme jej marcipánem.Vytvoříme růže‚ lístky‚ puntíčky a roky. Klademe dle fantazie.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Tisknout