Pletený závin s jablky a skořicí
Fotogalerie:

Pletený závin s jablky a skořicí

Ludmila Komendová

Znojmo
Vypadá složitě, ale tak moc pracný není.
Ludmila Komendová, Znojmo

Ingredience

  • Těsto
  • 250 g mouka hladká
  • 250 g mouka polohrubá
  • 200 g tuk ztužený
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 6 lžic mléko
  • 42 g droždí
  • 3 lžíce cukr krupice
  • špetka sůl
  • Náplň
  • dle chuti rozinky
  • 500 g jablka
  • dle chuti skořice
  • dle chuti cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do mléka s cukrem nadrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Zatím smícháme mouku s tukem a vejci, vmícháme kvásek a zpracujeme vláčné těsto. Necháme v teple hodinu kynout.
  2. krok2 Vykynuté těsto vyválíme na dva dlouhé obdélníky, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí, cukrem a rozinkami.
  3. Po stranách závinu těsto rozřežeme rádýlkem na proužky, které potom střídavě zaplétáme. Hotový závin můžeme potřít vejcem. Pečeme zhruba 30 minut při 180 °C.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Tisknout